Aspect – Näyttöön perustuvan psykofyysisen fysioterapian portaali

Psykofyysisen fysioterapian vertaisarvioituun tieteelliseen tutkimukseen ei ole aina helppo päästä käsiksi. Tieteellisten artikkelien julkaisukieli on useimmiten englanti ja niiden lukeminen on monesti maksullista. Fysioterapeuteilta odotetaan näyttöön perustuvaa toimintaa, mutta uusimman tutkimustiedon seuraaminen ei ole aina helppoa – saati nopeaa!

Aspect perustettiin keväällä 2018 vastaamaan tähän tarpeeseen. Sen tarkoitus on koota psykofyysisen fysioterapian tutkimustietoa yhteen paikkaan. Aspect käsittää tieteeksi sekä luonnontieteet että ihmistieteet, ja tieteelliseksi näytöksi näistä molemmista alueista ammentavat vertaisarvioidut, sekä kvantitatiivisia, kvalitatiivisia että teoreettisia metodeita käyttävät tutkimukset.

Aspectin ensisijainen tarkoitus on tuoda psykofyysisen fysioterapian kansainvälinen tutkimus helpommin saataville. Lisäksi Aspect listaa kotimaisia psykofyysiseen fysioterapiaan liittyviä opinnäytetöitä, tutkimuksia sekä kirjallisuutta.

Aspectin tavoite on edistää tutkimukseen perustuvan tiedon saavutettavuutta, esteettömyyttä ja demokraattisuutta olemalla aktiivinen, kehittyvä ja kasvava näyttöön perustuvan psykofyysisen fysioterapian tietopankki. Aspect on tarkoitettu fysioterapeuttien, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten, opiskelijoiden, tutkijoiden ja asiakkaiden käyttöön.

Kirjoitamme myös blogia, jota pääset lukemaan tästä linkistä. Blogi on tarkoitettu vapaamuotoisemmaksi alustaksi, jossa julkaistujen tekstien tarkoitus on herättää keskustelua ja ajatuksia psykofyysiseen fysioterpiaan liittyen.

Tervetuloa seuraamaan Aspectia!

KLIKKAA TÄSTÄ ASPECT-PORTAALIIN


Kiitämmen Suomen Psykofyysisen Fysioterpian Yhdistys Ry:tä nettisivujemme tukemisesta vuosina 2018-2020.