Uutisia ja tapahtumia

16.12.2019

Sydämelliset kiitokset Suomen Psykofyysinen Fysioterapia Ry:lle apurahasta! PSYFY Ry päätti tukea Aspectin toimintaa domain-kulujen ja sivustojemme WordPress-alustan käyttömaksuissa. Tuen avulla pidämme Aspectin vapaana mainoksista ja pystymme jatkamaan sekä videoiden että audiotiedostojen lataamista sivuillemme. Näin kaikki tieto pysyy kätevästi samassa paikassa.

Saimme aiemmin tänä vuonna apurahaa myös Suomen Fysioterapautit Ry:ltä, josta on vielä käyttämättä osuus, joka myönnettiin animaatiotyökalun käyttöönottoon. Tulemme siis jatkossa helpottamaan tiedon saatavuutta lyhyiden videoiden muodossa. Informatiivisten animaatioiden tekeminen vaatii hiukan opettelua, joten toivottavasti saamme ensimmäiset videot ulos ensi vuoden alussa.

20.9.2019

Palailemme rauhassa kesälomilta jälleen Aspectin pariin. Seuraavina kuukausina on luvassa tutkimusarvioita muun muassa päiväunien vaikutuksesta, kosketuksen fenomenologiasta ja muista mielenkiintoisista aiheista. Uudistamme myös syksyn aikana sivujamme Suomen Fysioterapeutit Ry:n apurahan turvin.

Aloitimme myös Aspect-palstan Suomen Psykofyysisen Fysioterapian Yhdistys Ry:n jäsenlehdessä. Palstan tarkoituksena on käsitellä jotakin Aspectissa julkaistua aihetta ja laajentaa sitä muilla tutkimuksilla.

Kuten ennenkin, olemme avoimia juttuehdotuksille. Otathan rohkeasti yhteyttä!

Aspectin tiimi toivottaa kaunista syksyä ja antoisia lukuhetkiä!

2.2.2019

Aloitimme uuden Osaaminen esiin! -juttusarjan Aspectin blogissa. Sarjan tarkoituksena on jakaa psykofyysisen fysioterapian asiantuntemusta ja kokemusasiantuntijuutta. Sarjan ensimmäisessä kirjoituksessa fysioterapeutti, työnohjaaja Erika Lindroos kirjoittaa OCD:sta.

Haluatko jakaa asiantuntemustasi? Ota yhteyttä juttuidean tiimoilta!

8.8.2018

Aspect on löytyy nyt uudesta osoitteesta psykofyysinenfysioterapia.net. Kannattaa myös käydä kurkistamassa kirjalistaamme, jonne päivitämme kirjallisuutta lapsiin liittyen. Olemme suunnitelleet Aspectin tutkimusarvioinneille teemaa tälle vuodelle, jonka paljastamme lähipäivinä. Pysytään kuulolla!

21.6.2018

Aspectilaisilla on pitänyt kiirettä. Olemme kirjoittamassa Jennin tutkimuksesta artikkelia kansainväliseen julkaisuun ja tällä hetkellä se vie lähes kaiken (niukan) vapaa-aikamme. Koitamme päivittää tutkimusarvioita portaaliin mahdollisimman pian, mutta pienen takaiskun (emme saaneet hakemaamme apurahaa Suomen Fysioteraputit Ry:ltä) siivittämänä olemme valitettavasti joutuneet hiukan punnitsemaan prioriteettejämme. Tutkimusartikkelimme vie valitettavasti tällä hetkellä voiton, sillä olemme saaneet PSYFY Ry:ltä sen kirjoittamiseen äärettömän tärkeän ja tarpeellisen apurahan. Olemme erittäin kiitollisia PSYFY Ry:lle tuesta suomalaisen psykofyysisen fysioterapian tutkimuksen edistämiseksi ja haluamme vastineeksi tarjota mahdollisimman laadukkaan tutkimusartikkelin. Siksi pyrimme nyt keskittymään ensisijaisesti artikkelin kirjoitukseen, jotta se läpäisisi vertaisarvioinnin ja saisimme sen julkaistua mahdollisimman pian tulevana syksynä.

Koemme psykofyysisen fysioterapian tutkimukseen perustuvan toiminnan edistämisen tärkeäksi, joten takaiskusta huolimatta jatkamme tietenkin Aspectin parissa – siitäkin huolimatta, että maksamme nettisivujen ylläpitämiseen liittyvät menot omasta pussistamme. Meidän mielestämme tämä on loppujen lopuksi pieni hinta siitä, että meillä on avaimet edistää tiedon demokraattisuutta ja esteettömyyttä. Olemme suunnitelleet Aspectin ”virallisia” avajaisia elokuulle, joten palaamme ryminällä kesän jälkeen portaaliasioihin, entistä ehompana ja täynnä uutta intoa!

Ihanaa Juhannusta kaikille!

28.5.2018

Suomessa kahden vuoden kuluttua järjestettävän kansaivälisen konferenssin päivämäärät ovat varmistuneet. Konferenssi järjestetään 12.-14.5.2020. Tapahtumalle on facebookissa myös oma sivu. Kansaivälisen mielenterveysfysioterapian kattojärjestön kesän uutiskirje on myös luettavissa täältä (aloittaa pdf-tiedoston latauksen).

17.5.2018

Julkistimme Aspectin alustavasti viisi päivää sitten muutamassa Facebook-ryhmässä ajatuksena saada palautetta, jotta voimme parantaa sivustoamme. Kävikin niin, että tykkäysten määrä ylitti odotuksemme. Aspect on siis virallisesti auki, vaikka vielä osittain muokkausvaiheessa. Kiitos kaikille asiasta innostuneille! Tehdään Aspectista yhdessä toimiva näyttöön perustuvan psykofyysisen fysioterapian työkalu, otamme siis mielellämme risuja ja ruusuja vastaan. Viestiä voit lähettää joko yhteydenottolomakkeen tai facebookin kautta. Pysytään kuulolla!

23.4.2018

Olemme ahkerasti päivittäneet sivustoa, mutta vielä on paljon tehtävää. Aspectin kaksi ensimmäistä tutkimusesittelyä on nyt julkaistu, mutta kirjallisuus- ja opinnäytelistat kaipaavat vielä päivitystä. Näihin tartumme pikimmiten ja toivottavasti saamme hommat kuntoon ennen julkistusta.

Meillä on myös työn alla tehdä sivustosta esteettömät kaikille käyttäjille, jotta tavoitteemme tiedon demokraattisuudesta ja esteettömyydestä toteutuisi todenteolla. Tiedostamme, että esimerkiksi näön heiketessä minkä tahansa nettisivun käyttö saattaa hankaloitua. Tämä vaatii kuitenkin hiukan aikaa ja suunnittelua, mutta tulevaisuudessa Aspect tulee olemaan entistäkin avoimempi!

20.4.2018

Kuulimme PSYFY Ry:n kautta hienoja uutisia: International Conference of Physical Therapy in Psychiatry and Mental Health eli kansainvälinen psykofyysisen fysioterapian konferenssi järjestetään kahden vuoden kuluttua Helsingissä. Hienoa työtä, kaikki asiaan myötävaikuttaneet kollegat! Odotamme innolla, millaisella teemalla koetaan ja opitaan vuonna 2020.

18.3.2018

Aspectin nettisivut on nyt avattu. Tämän sivuston tarkoitus on tuoda psykofyysisen fysioterapian kansainvälinen tutkimus helpommin saataville. Tarkoituksena on kääntää ja arvioida kansainvälistä, laadukasta ja luotettavaa vertaisarvioitua tutkimustietoa suomeksi. Lisäksi listaamme kotimaisia kirjoja ja opinnäytteitä psykofyysiseen fysioterapiaan liittyen. Päivitämme ja rakennamme sivustoa hiljalleen töidemme ja tutkimuksemme ohessa. Aspectin varsinainen julkistus seuraa lähitulevaisuudessa. Tervetuloa seuraamaan Aspectia!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s